Кулинарни рецепти » Пържоли по лесничейски

 Пържоли по лесничейски

Продукти: (за 1 порция)

• 200 г добре отлежало месо от домашни животни или от дивеч
• 1-2 с.л. горски плодове - къпини, боровинки или др.
• 1 к.ч. вино от касис
• 2-3 гъби
• половин глава лук
• 1-2 моркова, червен пипер
• 1 парче сланина
• захар, сол
• брашно за овалване
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Варим горските плодове 15 мин в малко вода, след което ги претриваме през сито. Смесваме получения сок с виното, подслаждаме с 1 щипка захар и отстраняваме от огъня.

Начукваме месото от двете страни, посоляваме, овалваме го в брашното и пържим в силно сгорещена мазнина, докато добие златисто кафяв цвят и от двете страни. След това изваждаме пържолата в топъл съд.

В същата мазнина слагаме ситно нарязаната сланина, моркови и гъби и ги задушаваме до омекване, след което ги поръсваме с 1 щипка сол, 1 щипка захар и 1 щипка червен пипер и ги заливаме със сока от горски плодове. Сгъстяваме соса с 1 1/2 ч.л. брашно и кипваме.

Заливаме пържолата с приготвения сос и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало