Кулинарни рецепти » Подлучени картофи

 Подлучени картофи

Продукти:

• 1 1/2 кг картофи
• 3/4 ч. ч. олио
• 1 1/2 кофички кисело мляко
• 7-8 скилидки чесън
• сол, черен пипер, магданоз

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите, измиваме ги и ги нарязваме на филийки. Изпържваме ги в сгорещеното олио и ги изваждаме.

В останалата от пърженето мазнина изпържваме нарязания на филийки чесън. Прибавяме ситно нарязания магданоз и киселото мляко и отстраняваме от огъня.

Връщаме изпържените картофи, разбъркваме внимателно, поръсваме с черен пипер и сервираме.

Автор: Марияна Танева

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало