Продукти:
• 1200 г картофи
• 120 г кашкавал
• 1/2 ч. ч. олио
• 3 яйца
• 3 с. л. брашно
• 1 1/2 ч. ч. прясно мляко
• сол, черен пипер, магданоз
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги настъргваме на едро ренде. В намазана с олио тава изсипваме настърганите картофи, посоляваме и настъргваме половината от кашкавала.
Заливаме със сос Бешамел, приготвен от брашното, запържено в мазнина и разредено с прясно мляко. Най-отгоре настъргваме останалия кашкавал и запичаме във фурната до зачервяване.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....