Продукти:
• 1200 г картофи
• 120 г кашкавал
• 1/2 ч. ч. олио
• 3 яйца
• 3 с. л. брашно
• 1 1/2 ч. ч. прясно мляко
• сол, черен пипер, магданоз
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги настъргваме на едро ренде. В намазана с олио тава изсипваме настърганите картофи, посоляваме и настъргваме половината от кашкавала.
Заливаме със сос Бешамел, приготвен от брашното, запържено в мазнина и разредено с прясно мляко. Най-отгоре настъргваме останалия кашкавал и запичаме във фурната до зачервяване.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...