Продукти:
4 кг стъбла от чесън
За саламурата:
• 100 г сол
• 100 г оцет
• 2 л вода
Начин на приготвяне:
Обелваме стъблата и отрязваме листата в основата на разклонението. Нарязваме стъблата (почистени от листата) на парченца по 3-4 см. Попарваме ги 2-3 мин във вряща вода и веднага ги изплакваме със студена.
Нареждаме чесъна в стъклени буркани и го заливаме със саламура, приготвена от посочените продукти. Тя трябва да покрие стъблата с пласт, дебел 5-6 см. За да не изплуват, затискаме парчетата чесън с тежест.
Съхраняваме бурканите при умерена температура и ако е необходимо, доливаме саламура приготвена от 1 л вода, 25 г оцет и 25 г сол.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...