Продукти: (за 4 порции)
• 700-800 г агнешко месо
• 30 г краве масло
• 1 с.л. червен пипер
• 1 ч.ч. кисело мляко
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки парченца и го задушаваме в сгорещената мазнина. Щом побелее, посоляваме, поръсваме с червен и черен пипер и продължаваме да задушаваме, като от време на време доливаме по малко топла вода.
Когато месото омекне, прибавяме млякото , разбито с малко вода и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...