Кулинарни рецепти » Орехови торбички

 Орехови торбички

Продукти:

• 6 яйца
• 140 г краве масло
• 200-300 г брашно
• 200 г счукани орехи
• 150 г пудра захар
• 2 ванилии

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото, прибавяме един по един жълтъците и брашното и замесваме тесто. Оставяме го да престои 8 часа, след което го омесваме с два от белтъците и го разделяме на 30-35 топки. Разбиваме останалите белтъци на сняг заедно със захарта. Прибавяме орехите и ванилията и разбъркваме.

Разплескваме на питка всяка топка, слагаме по 1 с.л. от белтъчната смес върху питките и свиваме краищата им като баничка. Подреждаме торбичките в намаслена тава, печем ги в умерена фурна и още топли ги поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало