Продукти:
• 6 яйца
• 140 г краве масло
• 200-300 г брашно
• 200 г счукани орехи
• 150 г пудра захар
• 2 ванилии
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото, прибавяме един по един жълтъците и брашното и замесваме тесто. Оставяме го да престои 8 часа, след което го омесваме с два от белтъците и го разделяме на 30-35 топки. Разбиваме останалите белтъци на сняг заедно със захарта. Прибавяме орехите и ванилията и разбъркваме.
Разплескваме на питка всяка топка, слагаме по 1 с.л. от белтъчната смес върху питките и свиваме краищата им като баничка. Подреждаме торбичките в намаслена тава, печем ги в умерена фурна и още топли ги поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...