Продукти:
• 1 ч.ч. краве масло /или олио/
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 2-2 1/2 ч.ч. брашно
• мармалад
• канела /или ванилия/
• пудра захар
Начин на приготвяне:
От маслото, прясното мляко, содата и брашното замесваме средно твърдо тесто. Разточваме го на кори с дебелината на кори за юфка. Нарязваме го на правоъгълници с големина, каквато пожелаем.
Намазваме тези правоъгълници с тънък пласт мармалад, към който сме прибавили малко канела /или ванилия/ за аромат. Навиваме правоъгълниците на стегнати рула и ги нареждаме в леко намаслена тавичка. Печем ги в умерена фурна, докато станат бледозлатисти. Докато са още топли, овалваме пуричките в пудра захар.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...