Продукти:
• 1 кг картофи
• 250 г извара
• 3 яйца
• 6 с. л. олио
• 1 връзка копър
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Разбиваме яйцата, като постепенно прибавяме изварата, олиото и наситнения копър. Ако е нужно, посоляваме.
Сипваме картофите в тази смес, разбъркваме и разстиламе в тавичка. Доливаме вода, колкото да покрие картофите и запичаме във фурната до леко зачервяване.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...