Продукти: (за 4 порции)
• 300 г червени чушки
• 300 г картофи
• 100 г сирене
• 4 яйца
• 100 г краве масло
• джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите на филийки и леко ги запържваме в част от маслото. Почистваме чушките, прекарваме ги през месомелачка и ги запържваме в малко масло. Разбиваме яйцата, смесваме ги с чушките и картофите, посоляваме и разбъркваме.
Прехвърляме сместа в намаслена тавичка. Отгоре нареждаме сиренето, нарязано на тънки резени, поръсваме стрития джоджен и заливаме с останалото разтопено масло. Печем 40 мин при 180°С.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...