Кулинарни рецепти » Рязано зеле с боровинки

 Рязано зеле с боровинки

Продукти:

• 10 кг зеле
• 500 г моркови
• 500 г ябълки
• 1 глава целина
• 2 ч.ч. червени боровинки
• 1 ч.ч. сол
• 1 ч.л. кимион
• 2 зърна бахар
• 1 дафинов лист
• 3-4 щипки индийско орехче
• лимонов сок

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелето на ивички, посоляваме и претриваме. Подреждаме го в бидон и притискаме, за да намали обема си. Отгоре слагаме настърганите моркови, нарязаните ябълки и целина.

Поръсваме с лимонов сок и добавяме боровинките и подправките. Изравняваме отгоре и покриваме със зелеви листа. Покриваме с чисто платно и отгоре слагаме венец от лозови листа и пръчки и притискаме с речен камък.

Възможно е това зеле да приготвим и в 3 литрови стъклени буркани, като отгоре наливаме 2-3 пръста олио.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало