Продукти:
• 5 кг бамя
• 1 кг люти чушки
• 500 г листа от целина
• 3 л оцет
• 300 г сол
Начин на приготвяне:
Обрязваме дръжките на бамята, натъркваме я със сол, а след това я изплакваме. Изрязваме дръжките и на чушлетата и ги набождаме с игла в горната част. Редим бамята в буркани, като между редовете слагаме чушлета и ситно нарязани листа от целина.
Кипваме оцета със солта и когато изстине, заливаме бурканите, така че бамята да се покрие. Оставяме в хладно помещение. След една седмица изливаме маринатата, отново я кипваме и щом изстине, наливаме в бурканите.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...