Продукти:
• 5 кг патладжани
• 2 връзки магданоз
• 5 глави чесън
• 1 ч.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжаните надлъжно на филийки, посоляваме и оставяме 1 нощ да си пуснат горчивия сок. Отцеждаме и ги изплакваме.
Сгорещяваме олиото и пържим в него патладжаните до златисто. Отцеждаме ги от мазнината, редим ги в буркани и ръсим между редовете наситнен магданоз и чесън.
Заливаме патладжаните с прецеденото от пърженето олио, затваряме бурканите херметически и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...