Продукти: (за 6 порции)
• 700 г обезкостена агнешка плешка, нарязана на кубчета
• 2 по-малки тиквички, нарязани на 2,5 см. Кубчета
• 1 средно голяма глава лук
За маринатата:
• 250 мл зехтин
• 50 г лимонов сок
• 6 пера пресен лук
• 1 с.л. дижонска горчица
• 2 с.л. нарязан на ситно пресен естрагон
• 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
В купа пасираме всички продукти за маринатата, като предварително нарязваме на ситно перата лук. Слагаме месото и тиквичките, покриваме съда и го оставяме да пренощува в хладилник.
Отцеждаме продуктите от маринатата и ги нанизваме в реда:агнешко, тиквички, лук. Печем 8-10 мин на скарата като обръщаме периодично и мажем с маринатата.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...