Кулинарни рецепти » Каша от зрял боб

 Каша от зрял боб

Продукти:

• 1 ч.ч. зрял фасул
• 1,5 ч.ч. брашно
• 150 г сланина
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме фасула до пълно омекване, посоляваме и варим още няколко минути. Нарязваме сланината на парчета и я изпържваме.

В отделената от нея мазнина запържваме брашното до златисто, разбъркваме с червения пипер и разреждаме с отварата до фасула, като бъркаме непрекъснато.

Към получената каша прибавяме фасула и варим още няколко минути с постоянно бъркане. Поднасяме кашата топла, гарнирана с изпържените парчета сланина.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало