Продукти:
• 1 ч.ч. зрял фасул
• 1,5 ч.ч. брашно
• 150 г сланина
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме фасула до пълно омекване, посоляваме и варим още няколко минути. Нарязваме сланината на парчета и я изпържваме.
В отделената от нея мазнина запържваме брашното до златисто, разбъркваме с червения пипер и разреждаме с отварата до фасула, като бъркаме непрекъснато.
Към получената каша прибавяме фасула и варим още няколко минути с постоянно бъркане. Поднасяме кашата топла, гарнирана с изпържените парчета сланина.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...