Продукти:
• 200 мл вода
• 200 мл олио
• 150 г захар
• 500 г брашно
• 1 бакпулвер
• 6-7 ябълки
• 100 г смлени орехи
• 1 пакетче канела
• 4 с.л. галета
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките и ги настъргваме на едро ренде.Прибавяме орехите, канелата и галетата и разбъркваме.
Смесваме водата, олиото и захарта. Постепенно прибавяме пресятото с бакпулвера брашно. Разбъркваме много добре.
Изсипваме половината от тестото в намаслена и набрашнена тавичка. Отгоре разстиламе настърганите ябълки. Покриваме с останалото тесто и печем в умерена фурна. Изчакваме щрудела да изстине и поръсваме обилно с пудра захар.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...