Продукти:
• 4 кг домати
• 2 чепки тъмно грозде
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. гроздов сок
• 1 к.ч. ябълков оцет
• 1 малко люто чушле
• 5-6 стръка целина
• 1 стрък босилек
• 1 ч.л.черен пипер
• 1 к.л. кимион
• 1 щипка карамфил
• 1 щипка канела
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме доматите и заедно с гроздето ги прекарваме през машинка, която отделя семената. Сипваме сместа в дълбок съд и варим на умерен огън. Щом намалее и се посгъсти прибавяме наситнените зелении, накълцаното чушле, захарта, оцета, гроздовия сок и подправките.
Варим още 15 мин и накрая пасираме, докато получим гладка смес. Опитваме на сол, разсипваме кетчупа в бурканчета, затваряме и стерилизираме 10 мин.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...