Продукти: (за 4 порции)
• 1 средно голяма кисела зелка
• 1 к.ч. мазнина
• 1 к.ч. ориз
• 3 с.л. настърган кашкавал или натрошено сирене
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 3 яйца
• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• зелев сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ивици зелката и я задушаваме до омекване в мазнината и малко зелев сок.
Сваряваме ориза в 1 1/2 ч.ч. подсолена вода, след което го поръсваме с настъргания кашкавал, магданоза, черен пипер на вкус и разбъркваме.
В намаслена тавичка слагаме половината от зелето, върху нея разстиламе ориза, а отгоре покриваме с останалото зеле.
Заливаме мусаката със яйцата, разбити в млякото и печем до зачервяване в умерена фурна.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...