Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг леща
• 500 г картофи
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. доматен сок
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме лещата в подсолена вода, отцеждаме и я пресоваме.
Запържваме 1 с.л. брашно в 1 с.л. олио и сипваме запръжката при лещата. Поръсваме със ситно нарязан магданоз, подправяме с черен пипер и сол и разбъркваме.
Обелваме картофите, нарязваме ги на филийки и ги изпържваме в останалото олио. Посоляваме.
Разстиламе на дъното на намаслена тавичка половината от лещеното пюре, разпределяме отгоре изпържените картофи и покриваме с останалото пюре. Заливаме с разредения доматен сок и печем в гореща фурна, докато ястието попие течността.
Малко преди да извадим от фурната заливаме със смес от млякото, яйцата и останалото брашно.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...