Кулинарни рецепти » Лесен доматен сос

 Лесен доматен сос

Продукти:

• 4 кг узрели домати
• 10 глави чесън
• 3-4 връзки магданоз
• 2 връзки копър
• 1 с.л. сол, олио

Начин на приготвяне:

Измиваме доматите, разполовяваме ги и ги настъргваме на едро ренде. Получения сос изсипваме в тенджера, посоляваме го, наливаме малко олио и оставяме да ври. Прибавяме скилидките чесън и ситно нарязаните магданоз и копър и разбъркваме.

Насипваме горещия сос в буркани или бутилки и ги обръщаме с капачките надолу. Така престояват 24 часа. Не стерилизираме соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало