Продукти:
• 6 кг домати
• 1 глава целина
• 1 к.ч. захар
• 1 к.ч. оцет
• 1 к.ч. нарязани маслини
• 10 стръка магданоз
• 10 стръка целина
• 1 парченце люта чушка
• 60-80 г сол
• 1 к.л. кимион
• 1 к.л. черен пипер
• 1 к.л. чубрица
• 2 щипки индийско орехче
Начин на приготвяне:
Обелваме доматите и ги прекарваме през машинка, която отделя семената. Нарязваме целината на малки кубчета и я сваряваме. Сипваме доматите в дълбок съд и варим на умерен огън.
Щом се посгъстят, прибавяме кубчетата целина, наситнените зелении, накълцаното чушле, захарта, оцета и подправките. Варим още 15 мин.
Накрая слагаме ситно нарязаните маслини и пасираме, докато получим гладка смес. Опитваме на сол, разсипваме кетчупа в бурканчета, затваряме и стерилизираме 15 мин.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...