Продукти:
• 4 кг меки червени домати
• 5-6 глави чесън
• 2 връзки магданоз
• сол на вкус
• 3-4 таблетки аспирин
Начин на приготвяне:
Смиламе доматите в машинката за месо с накрайник, за да се отстранят люспите и семките им. Нарязваме ситно измития магданоз. Пасираме чесъна.
Прибавяме всичко към доматения сос, посоляваме, слагаме и счукания аспирин. Разбъркваме добре и насипваме сместа в шишета до гърлото им. Затваряме шишетата и ги съхраняваме на хладно място.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...