Продукти: (за 3- 4 порции)
• 4 ч.ч. пилешки бульон
• 50 г ориз
• 3 с.л. лимонов сок
• 2 яйца
• 1 лимон
• сол
Начин на приготвяне:
Заливаме с бульона попарения ориз, посоляваме, кипваме и варим на тих огън, докато оризът омекне.
Разбиваме яйцата заедно с лимоновия до получаването на пяна. Постепено наливаме към яйцата 1 ч.ч. от горещата супа, сипваме застройката в тенджерата и продължаваме да бъркаме, докато супата се сгъсти.
Охлаждаме я до стайна температура и я слагаме в хладилник да се изстуди добре. Преди поднасяне разбъркваме и украсяваме с нарязан на колелца обелен лимон.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...