Кулинарни рецепти » Врачанска пилешка чорба

 Врачанска пилешка чорба

Продукти:

• 500 г пиле
• 4-5 люти чушлета
• 2-3 домата
• 1 глава лук
• 4-5 скилидки чесън
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме пилето с подсолена вода и го слагаме на огъня да ври. Когато месото омекне, прибавяме опечените, обелени и почистени от семето люти чушлета и почистените, обелени и ситно нарязани лук и домати.

След 15 минути изваждаме пилето и го обезкостяваме, нарязваме месото на парченца и го връщаме в супата. Преди поднасянето на супата, подправяме със счукания чесън и поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало