Кулинарни рецепти » Борш с птиче месо и кисело зеле

 Борш с птиче месо и кисело зеле

Продукти: (за 6-8 порции)

• 300 г говеждо месо
• половин кокошка
• половин кисела зелка
• 1 мъничка главичка карфиол
• 200 г шунка
• 3-4 с.л. свинска мас
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. зелев сок
• 3-4 с.л. кисело мляко
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме кожата и костите на кокошето месо, прибавяме го към говеждото, наливаме 8-9 ч.ч. вода и варим на умерен огън.

Нарязваме киселото зеле на едро, а карфиола накъсваме на розички. Прибавяме половината от зелето и от карфиола към месото да се варят. Изваждаме свареното месо, нарязваме го на малки късчета и го връщаме при зелето.

Отделените карфиол и зеле задушаваме няколко минути в разтопената мас. Поръсваме леко препеченото брашно, заливаме с вода и варим на умерен огън.

Когато зелето омекне, прехвърляме всичко при месото, прибавяме ситно нарязаната шунка, слагаме черния пипер, наливаме зелевия сок и кипваме супата. След като кипне, доваряваме още 10-15 мин на тих огън. Отстраняваме готовия борш от огъня и застройваме с киселото мляко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало