Продукти:
• 5 кг червени чушки
• 500 г домати
• 10 люти чушлета
• 300 мл олио
• 200 г захар
• сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките, обелваме ги и ги прекарваме през месомелачка. Запържваме ги леко в част от олиото. Попарваме доматите, обелваме ги и ги прекарваме през машинка за почистване на семената. Прибавяме захарта, посоляваме и варим на умерен огън. Щом течността от доматите се поизпари, прибавяме изпържените чушки и останалото олио.
Варим, докато лютеницата остане на мазнина. Няколко минути преди свалянето от огъня слагаме смлените люти чушки. Разпределяме изстиналата лютеница в бурканчета, затваряме и стерилизираме 20 мин.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...