Кулинарни рецепти » Маринован карфиол

 Маринован карфиол

Продукти:

• 10 кг карфиол
• 700 г глави целина с листата
• 280 г сол

За маринатата:

• 2 л оцет
• 700 м вода
• 350 мл олио
• 150 г мед
• 280 г сол
• черен пипер, бахар
• 4 дафинови листа

Начин на приготвяне:

Накъсваме карфиола на розички, а целината режем на дребно. Поръсваме сместа със сол и оставяме да престои 5-6 часа.

Отделеният сок отцеждаме и смесваме с водата, оцета, олиото, подправките и меда. Кипваме за 10 мин и с врящата марината заливаме карфиолът и целината.

След 5-6 часа прехвърляме сместа в подходящ съд и притискаме с кръстачка и речен камък. Оставяме туршията да зрее на хладно място, като през 1-2 дни я претакаме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало