Продукти:
• 3 кг краставички
• 1 връзка копър на цвят
• 4-5 скилидки чесън
• 1 малко бурканче горчица
• 1/2 ч.ч. сол
Начин на приготвяне:
Подрязваме краставичките от двата края и ги нареждаме в буркан от 3 л, на дъното на който сме сложили съцветия копър. Между краставичките слагаме нарязан на филийки чесън.
Наливаме бурканите догоре със студена вода и държим така 1 час. Изливаме водата в по-дълбок съд, размиваме в нея горчицата и разтваряме солта. Заливаме бурканите, затваряме с пластмасови капачета и периодично разклащаме.
Туршията е готова след 20-22 дни.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...