Кулинарни рецепти » Предястия » Предястия със зеленчуци

Предястия:

Пълнена краставица

Продукти: • 1 дълга равна краставица • 2 твърдо сварени яйца • 1-2 връзки репички • 4 с.л. сметана • 4 листа от маруля • лимонов сок • магданоз, копър • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелваме внимателно краставицата и я нарязваме на 8 леко на...

Пълнена маруля

Продукти: • 1 голяма маруля • 1-2 моркова • 2-3 домата • 1-2 зелени чушки • 150 г сирене • 2 скилидки чесън • 1-2 пера зелен лук • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме марулята, като внимаваме да не се отделят листата й от кочана. Нас...

Пълнени гъби със скариди

Продукти: • 12 големи печурки • 1 с.л. олио • 1 ч.ч. вода • сокът от половин лимон • 1/4 консерва скариди • 12 маслини • черен пипер, сол Начин на приготвяне: В малка тенджерка наливаме водата, олиото и лимоновия сок. Посоляваме, поръсваме с черен пипе...

Пълнени домати

Продукти: • 4 едри домата • 220 г сирене “Крема” • 2 белтъка • 4 зелени маслини • 4 черни маслини • 2 печени и обелени зелени чушки • 1 скилидка чесън • 15 г овесени ядки • 15 г орехови ядки • 15 г краве масло • 1-2 листенца мента • 1 стрък магданоз ...

Пълнени домати върху салата от зеле

Продукти: • 8 домата • 1 к.ч. олио • пресни яйца • 2 твърдо сварени яйца • 1 1/2 к.ч. натрошено сирене • 1 малка зелка • 2-3 с.л. оцет • 1 к.ч. смлени орехови ядки • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • сол Начин на приготвяне: Избираме големи и здрав...

Пълнени домати по уелски

Продукти: • 8 големи домата • 250 г печено свинско месо • 2 моркова • 1 к.ч. грах • 1 малка червена чушка • 1 парченце целина • 100 г майонеза • зелеви листа • оцет, черен пипер • лимонов сок, сол Начин на приготвяне: Сваряваме в подсолена вода м...

Пълнени домати с майонеза

Продукти: • 4 големи домата • 4 яйца • 6-8 с.л. майонеза • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на резени, но не докрая, а да останат съединени. Сваряваме яйцата твърдо, обелваме и ги нарязваме на кръгчета. Посоляваме и ги...

Пълнени кисели краставички

Продукти: • 1/2 ч.ч. ориз • 2-3 с.л. масло • 10 зърна черен пипер • 1 малка главичка лук • кисели краставички с дължина 6-7 см • 2-3 с.л. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Изпържваме ориза в маслото и го заливаме с 1-2 ч.ч. вряща вода или бульон. П...

Пълнени краставички

Продукти: • 1 буркан стерилизирани краставички • 5 твърдо сварени яйца • 100 г шунка • 2 сварени моркова • 2 сварени картофа • 1 к.ч. кисело мляко • 1 глава лук • 10 маслини • копър, черен пипер • индийско орехче, сол Начин на приготвяне: Разрязв...

Пълнени патладжани

Продукти: • 200 г варено или печено пилешко месо • 2 изпечени патладжани • 2 скилидки чесън • 5 с.л. сусам • 6 с.л. майонеза • 1-2 стръка копър • 1 ч.л. лимонов сок • 1/2 ч.л. тахан • 3 зелени маслини • бял и черен пипер • листа от целина и мента • сол...

Пълнени праскови с раци

Продукти: • 4 големи праскови • 150 г варено месо от раци • 100 г заквасена сметана • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Отрязваме горната част на прасковите и внимателно изваждаме костилките, като издълбаваме и част от вътрешността. Нар...

Пълнени чинийки от гъби

Продукти: • 4 големи печурки • 100-150 г сварен мозък • половин сварен морков • 20 г патладжанено пюре • 20 г орехов сос • 3-4 дребни печурки • 30 г краве масло • сол Начин на приготвяне: Почистваме големите гъби от пънчетата и ги изпържваме в сгорещ...

Пълнени ябълки

Продукти: • 6 по-големи ябълки • 1 глава лук • 1 малка глава червено цвекло • 2 малки кисели краставички • 120 г майонеза • 100 г заквасена сметана • 3 с.л. водка • 1 с.л. горчица • 1 с.л. лимонов сок • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: ...

Пълнени ябълки с цвекло

Продукти: (за 4 порции) • 4 големи ябълки • 1 по-малка глава червено цвекло • 1 глава лук • 2 стерилизирани краставички • 100 г шунка • 150 г майонеза • 3 с.л. водка • 1 с.л. горчица • 1 с.л. лимонов сок • 8 листа зелена салата • 100 г бита сметана • м...

Пълнено червено цвекло

Продукти: (за 4 порции) • 4 глави червено цвекло • 200 г шунка • 4 с.л. майонеза • 4 твърдо сварени яйца • лимонов сок, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Изпичаме цвеклото и го обелваме. Подрязваме го отдолу, за да стои хоризонтално, а отгоре издълбавам...

Сациви от патладжани

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг патладжани • 150 г орехови ядки • 1 глава лук • 2-3 скилидки чесън • 1 малка червена чушка • 3-4 с.л. оцет • магданоз, копър, сол Продукти за соса "Сацибели": • 450 г орехови ядки • 250 г лук • 200 мл оцет ...

Студено предястие с тиквички

Продукти: • 600 г тиквички • 2 твърдо сварени яйца • 1-2 скилидки чесън • 1-2 с.л. олио • 1 с.л. оцет • 1 ч.л. горчица • копър, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме и обелваме тиквичките. Нарязваме ги на кубчета и ги сваряваме в подсолена вод...

Целина Апио

Продукти: • 3-4 глави целина • 2-3 с.л. олио • сокът от 2 лимона • 1 щипка захар • сол Начин на приготвяне: Обелената и добре измита целина нарязваме на кръгчета и слагаме на огъня с малко вода - колкото да покрие зеленчука. Когато заври, посоляваме и приб...

Червено цвекло в сос

Продукти: • 500 г червено цвекло • 1 стрък пресен лук • 1 стрък праз лук (бялата част) • по 2 ч.л. остра и сладка горчица • 6-7 с.л. оцет • 3 с.л. олио • сол, черен пипер • 1 щипка захар Начин на приготвяне: Обеленото и измито цвекло режем на филии. ...

Чушки, пълнени с гъби и сирене Рокфор

Продукти: • 500 г чушки капия • 200 г мариновани гъби • 100 г сирене Рокфор • 100 мл олио • черен пипер, магданоз, сол Начин на приготвяне: Измиваме чушките, почистваме семките и ги потапяме за 3-4 минути в кипяща вода. Нарязваме сиренето и гъбите на кубче...

Ябълкови кошнички с риба тон

Продукти: • 1 малка консерва риба тон • 100 г кашкавал • 1 зелена салата • 4 кисели краставички • 4 ябълки • 1 домат • 1 резен лимон • 1 резен мандарина • 1 опаковка майонеза • 1-3 с.л. бяло вино • магданоз, босилек • лимонов сок Начин на приготвя...

назад
Начало