Кулинарни рецепти » Ястия с птици » Ястия в тенджера

Ястия с птици:

Кокошка с джанки

Продукти: • 1 кг кокоше месо • 1/2 ч.ч. олио • 50 г сланина • 1 малка глава лук • 2-3 домата • 2 равни с.л. брашно • 500-600 г джанки • 1 ч.л. червен пипер • 1 връзка копър • черен пипер и сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на парчета, а с...

Кокошка с лук

Продукти: • 1 кокошка около 1,5 кг • 1 кг стар лук • 1 пакетче краве масло • 3 равни ч.л. сол • 1 ч.л. червен пипер • магданоз и джоджен Начин на приготвяне: Нарязваме кокошката на порции, запържваме в мазнината, подправяме с червения пипер и солта и зал...

Кокошка с печени чушки

Продукти: (за 4 порции) • половин кокошка • 500 г чушки • 1 глава лук • 4-5 твърди домата • 1 к.ч. разтопено краве масло • сол Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме кокошката. Сваряваме я в подсолена вода и я нарязваме на порции. Изпичаме чушки...

Корсиканско пиле

Продукти: • 1 пиле • 120 г сланина • 150 г гъби • 200 г маслини • 4 домата • 5 картофа • 1 к.ч. коняк • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме пилето и го нарязваме на порции. Запържваме сланината, нарязана на парченца, и що...

Кралско пиле

Продукти: (за 4 порции) • 500 г пилешко филе • 1-2 с.л. масло • 200 г броколи • 1 ч.ч. сметана • 1 к.ч. бяло вино • 100 г пушено сирене • 50 г сирене рокфор • 1 ч.л. соев сос • копър, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Запържваме пилето в част о...

Кюфтета тербелии

Продукти: (за 4 порции) • 600 г пилешко филе • 1 к.ч. ориз • 1 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. брашно • 100 г маргарин • 1 яйце • суха чубрица • магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Попарваме ориза във вряла вода и го отцеждаме. Смиламе пиле...

Лионска яхния с пилешки крилца

Продукти: • 16 пилешки крилца • 1 ч.ч. бяло вино • 3 скилидки чесън • 4 с.л. нарязан магданоз • 50 г краве масло • сол, черен пипер • олио за пържене Начин на приготвяне: Всяко крилце накъсваме на три и изпържваме в сгорещеното олио. Прибавяме чесъна и...

Лозенградска пилешка яхния

Продукти: (за 4 порции) • 1 пиле • 6 глави лук • 2 чушки • 1 морков • 4 домата • 1 к.ч. олио • 1 с.л. доматено пюре • магданоз, суха мащерка • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Заливаме пилето със студена вода и го сваряваме. Обезкостяваме и го ...

Лучена яхния с пиле

Продукти: (за 6 порции) • 1 пиле • 9-10 глави лук • 10-12 червени чушки • 5-6 домата • 1 морков • 2 глави чесън • 1,5 к.ч. олио • 2 дафинови листа • чубрица, магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на тънки филийки, а чушките - на ивички. ...

Миш-маш с пиле и тиквички

Продукти: • 400 г пилешко филе • 500 г тиквички • 2-3 зелени чушки • 300 г домати • 2 глави лук • 4-5 яйца • 5 с.л. зехтин • сол Начин на приготвяне: Нарязваме пилешкото месо на хапки и задушаваме за кратко в сгорещен зехтин и малко вода. Приба...

Панирано пиле в сос

Продукти: (за 4 порции) • 1 пиле • 1 яйце • 4 с.л. брашно • 4 с.л. галета • 1 с.л. червен пипер • 1 с.л. доматено пюре • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Сваряваме пилето в подсолена вода и го нарязваме на порции. Разбиваме я...

Паприкаш с пилешко месо

Продукти: (за 8-10 порции) • 1 голямо пиле • 1,5 кг пиперки • 600-700 г домати • 3-4 глави лук • 2 ч.л. червен пипер • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • 30 г краве масло • магданоз, копър, сол Начин на приготвяне: Обираме месото на пилето от костите, по...

Патица А LA BERNOISE

Продукти: (за 6-8 души) • 1 патица • 4-5 с.л. мазнина • 150 мл пилешки или зеленчуков бульон (може и от кубче) • 2 дафинови листа • 3-4 зърна бахар • 10 зърна черен пипер • 1 ч.ч. вино • 200 г краве масло • 5 глави лук • сокът от 1 лимон • 1 китка магдано...

Патица по баски

Продукти: (за 6 порции) • 1 патица • 250 г грах • 2 глави лук • 1 скилидка чесън • 2-3 с.л. бяло вино • 1 люто чушле • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Накисваме граха за 1 нощ в студена вода и на другия ден го сваряваме в същата вода. Слагаме пати...

Патица с грах

Продукти: (за 8 порции) • 1 патица • 2 глави лук • 2 скилидки чесън • 4 домата • 250 г грах от консерва • 5-6 зърна черен пипер • 1 ч.ч. червено вино • сол Начин на приготвяне: Сваряваме патицата в подсолена вода заедно с 1 глава лук, нарязан на едро....

Патица с гъби

Продукти: (за 8 порции) • 1 патица • 1 к.ч. олио • 2 глави лук • 200 г гъби • 2-3 скилидки чесън • 2-3 с.л. коняк • 1 ч.ч. червено вино • 10-12 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • смлян черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме патицата на ...

Патица с кисело зеле

Продукти: (за 8 порции) • 1 патица • 1 кисела зелка • 1 к.ч. олио • 1 ч.л. червен пипер • черен пипер Начин на приготвяне: Нарязваме патицата на порции, а зелето на тънки ивички. Разстиламе половината от зелето на дъното на тенджерата и поръсваме с че...

Патица с лук

Продукти: (за 4-6 порции) • 1 патица • 1 с.л. доматено пюре • 500 г лук • 1 с.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • 1 дафинов лист • 1 ч.ч. червено вино • магданоз, черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Нарязваме патицата на парчета...

Патица с маслини

Продукти: (за 6 порции) • 1 патица • 30 г краве масло • 2-3 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 4 глави лук • 6 моркова • 1,5 ч.ч. бяло вино • 200 г доматено пюре • 150 г маслини • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сгорещяваме маслото и 1 с....

Патица с моркови и домати

Продукти: (за 8 порции) • 1 патица • 1 к.ч. олио • 100 г краве масло • 2 моркова • 2 домата • 2-3 скилидки чесън • 2-3 дафинови листа • 10-12 зърна черен пипер • 1 ч.ч. червено вино • сол Начин на приготвяне: Посоляваме патицата отвътре и отвън и ...

Патица с портокалов сок

Продукти: (за 4 порции) • 600 г месо от патица • 50 г краве масло • 1 с.л. брашно • кората от половин портокал • 1 глава целина • 2 моркова • сока от 1 портокал • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме патицата на порции, посоляваме и ги запи...

Патица с прясно зеле

Продукти: (за 6 порции) • 1 млада патица • 1 прясна зелка • 100 г свинска мас /или 1 к.ч. олио/ • 2 с.л. доматено пюре • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Нарязваме патицата на порции, които запържваме в сгорещена мазнина, докато ...

Патица със зеленчуци

Продукти: (за 4-6 порции) • 1 патица • 2 с.л. олио • 6 домата • 4 зелени пиперки • 2 глави лук • 3 скилидки чесън • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме патицата на порции. Обелваме доматите ги и ги нарязваме на едро, а лука и пиперките наряз...

Петел със сарми по родопски

Продукти: • 1 петел • 800 г кисело зеле • 150 г ориз • 1 к.ч. олио • 2 глави лук • 4 домата • 1 ч.л. червен пипер • 10-12 зърна черен пипер • 1 връзка магданоз • сол Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме петела, след което го намазваме с оли...

назаднапред
Начало