Диетични рецепти » Зеленчуци с червено вино

 Зеленчуци с червено вино

Продукти: (за 4 порции)

• 1 патладжан
• 1 тиквичка
• 2 червени пиперки
• 300 г зелен фасул
• 200 г домати
• 2 глави лук
• 4-5 скилидки чесън
• 2-3 с.л. зехтин
• 1 ч.ч. червено вино
• копър, магданоз
• босилек, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зеленчуците на парченца и ги размесваме със ситно нарязаните зелени подправки. Поръсваме с черен пипер и сол на вкус и прехвърляме сместа в глинен гювеч.

Заливаме ястието с виното и зехтина, захлупваме плътно и задушаваме 25-30 мин при температура 220°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Студените ястия топят калории

При изкълчване или навяхване торбичка с лед прави чудеса. Ако при изгаряне оставите 10 минути да тече студена вода върху пострадалото място или наблизо до него, болката намалява или се ограничават пор...

Месото и диетите

Месото е най-древната храна, употребявана от човека преди развитието на земеделието. Поради тази причина то и сега в по-голяма или по-малка степен присъства на нашата трапеза. Често по един или друг п...

Лечебните свойства на целината

У нас целината (Apium glaveolens) е важен есенно-зимен зеленчук. Консумира се свеж, варен или изсушен, като подправка за туршии, салати, супи ястия. Семето се слага в месна кайма за ароматизиране. Н...

Чудодейното пчелно млечице

Пчелното млечице е биологичноактивен продукт и има най-голяма хранителна стойност от пчелните продукти. От древни времена и сега този продукт се слави с чудодейните си качества. Добиването му е много ...

Начало