Продукти:
• 2 франзели
• 150 г шунка
• 250 г масло
• 150 г варен език
• 150 г кисели краставички
• 3-4 твърдо сварени яйца
• 1 ч.л. горчица
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Разбиваме размекнатото масло на пяна. Посоляваме.
Разрязваме напречно франзелите, издълбаваме ги и ги намазваме отвътре с масло.
Наситняваме езика и шунката, а краставичките и яйцата нарязваме на малки кубчета. Смесваме всички продукти с остатъка от маслото, слагаме горчицата и подправяме със сол и черен пипер.
Пълним с тази смес франзелите, завиваме ги в тензух и ги прибираме в хладилника за 1-2 часа.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...