Продукти: (за 4 порции)
• 700 г овнешко месо
• 500 г кестени
• 80 г краве масло
• 2 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 равна ч.л. захар
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме месото, почистваме го от ципи и сухожилия, измиваме го на течаща вода, отцеждаме го и го нарязваме на парченца. Слагаме парчетата в тенджера, заливаме с 2 ½ ч.ч топла вода и варим на слаб огън, докато месото поомекне.
Изваждаме месото от бульона и го задушаваме в сгорещеното масло заедно със ситно нарязания лук и доматеното пюре. След 3-4 мин разреждаме с част от бульона, в който сме варили месото, посоляваме, прибавяме захарта, дафиновия лист и опечените и обелени кестени.
Захлупваме и варим, докато ястието остане на мазнина. Сервираме го топло, поръсено с черен пипер.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...