Продукти: (за 4 порции)
• 700 г овнешко месо
• 500 г кестени
• 80 г краве масло
• 2 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 равна ч.л. захар
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме месото, почистваме го от ципи и сухожилия, измиваме го на течаща вода, отцеждаме го и го нарязваме на парченца. Слагаме парчетата в тенджера, заливаме с 2 ½ ч.ч топла вода и варим на слаб огън, докато месото поомекне.
Изваждаме месото от бульона и го задушаваме в сгорещеното масло заедно със ситно нарязания лук и доматеното пюре. След 3-4 мин разреждаме с част от бульона, в който сме варили месото, посоляваме, прибавяме захарта, дафиновия лист и опечените и обелени кестени.
Захлупваме и варим, докато ястието остане на мазнина. Сервираме го топло, поръсено с черен пипер.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...