Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг овнешко месо от гърдите
• 2 глави стар лук
• 500 г зелен лук
• 2 зелени салати
• 1 връзка копър
• 1 к.ч. зехтин
• 2 яйца
• 1 ч.ч. вода
• сокът от 1 лимон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме салатите и ги нарязваме на едро. Нарязваме зеления лук на малки парченца, а стария - на филийки.
Нарязваме месото на порции и го запържваме в зехтина. Прибавяме всичкия лук и също го позапържваме. Наливаме горещата вода и варим на умерен огън.
След 30 мин сипваме салатите и наситнения копър, подправяме с черен пипер и сол и варим още половин час. Накрая изваждаме месото, прецеждаме соса и го застройваме с яйцата, които сме разбили с лимоновия сос.
Разпределяме месото в чиниите за сервиране и го заливаме със соса.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...