Кулинарни рецепти » Телешко с бамя от Полски Тръмбеш

 Телешко с бамя от Полски Тръмбеш

Продукти:

• 750 г телешко месо
• 1/2 ч. ч. олио
• 1 глава лук
• 1 с. л. брашно
• 500 г прясна бамя
• 4 с. л. оцет
• 3-4 червени домата
• 1 лимон
• 1 ч. л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го задушаваме в мазнината и малко вода заедно със ситно нарязания лук. Разбъркваме с червения пипер, заливаме с топла вода, посоляваме и оставяме да ври на тих огън.

Почистваме бамята от дръжките и я киснем 30 минути в подсолена и подкиселена вода, отцеждаме и я добавяме към месото.

След 20 минути прибавяме доматите, нарязани на ситно и брашното, разбито в малко студена вода. Варим ястието още 20 минути, сваляме го от огъня и поднасяме с резенчета лимон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало