Продукти:
• 1 кг тлъсто овче месо
• 2 малки глави лук
• 1 люта чушка
• 1 средно голяма зелка
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. червен пипер
• 5-6 зърна черен пипер
• 2 зърна бахар
• 1 дафинов лист
• 4-5 с.л. мазнина
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме, измиваме и задушаваме месото в мазнината. Добавяме едро нарязаното зеле и лука. Продължаваме задушаването.
След като зелето омекне, слагаме лютата чушка, червения пипер и доматеното пюре. Заливаме с малко гореща вода, пускаме подправките, посоляваме и варим на тих огън.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...