Продукти:
• 1 кг тлъсто овче месо
• 2 малки глави лук
• 1 люта чушка
• 1 средно голяма зелка
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. червен пипер
• 5-6 зърна черен пипер
• 2 зърна бахар
• 1 дафинов лист
• 4-5 с.л. мазнина
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме, измиваме и задушаваме месото в мазнината. Добавяме едро нарязаното зеле и лука. Продължаваме задушаването.
След като зелето омекне, слагаме лютата чушка, червения пипер и доматеното пюре. Заливаме с малко гореща вода, пускаме подправките, посоляваме и варим на тих огън.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...