Продукти:
• 200 г извара
• 1 ч. л. масло
• 2 яйца
• 120 г брашно
• 1 ч. л. захар
• лимонова кора на върха на ножа
• олио за пържене
• сметана
Начин на приготвяне:
Разбиваме добре изварата с маслото, прибавяме яйцата едно по едно, захарта, брашното и лимоновата кора. От полученото тесто оформяме питки и изпържваме в сгорещено олио.
Поднасяме ги горещи, поляти със сметана.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...