Козметични рецепти » Стилизирайте се

 Стилизирайте се

Съвременните стайлинг продукти за коса са толкова разнообразни, че някои от нас невинаги знаят как да ги използват. При това повечето жени се интересуват само от една тяхна характеристика - степента на фиксация, и кой знае защо непременно държат да е максимална - пръскаш и прическата ти се „циментира". Грешка!
Напоследък всички известни фирми лансират на пазара все нови и нови средства за стилизиране, съобразени с конкретните особености на косъма. Най-често се срещат такива за боядисана или увредена коса, съдържащи витамини и различни защитни или укрепващи вещества, които съживяват цвета и имат регенериращ ефект. Кои от тях са най-подходящи точно за вас, зависи от резултата, който искате да постигнете и от типа на косата ви.

Препоръките на Луис Лонгерас

* Добрият стайлинг продукт не бива да слепва косата, да я омазнява и да оставя белезникави следи върху нея,
* Прическата трябва да се фиксира така, че да стои естествено и раздвижено, а не като вкаменена.
* Тъй като повечето средства се нанасят с ръце,
отдавайте предпочитанията си на тези, които не правят кожата лепкава.
* Желателно е лакът и пяната да защитават от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи.
* Преди да си купите каквото и да било, обърнете внимание на надписите върху опаковката, указващи за каква коса е предназначен продуктът - тънка, къса, плътна, къдрава и т. н.
* фините коси не бива да се претоварват със стилизиращи средства. Ваксата не е подходяща за тях, по-добре използвайте пяна или гел.

Лаковете

За кого са предназначени?
Основната им потребителска група е съставена от жените между 30 и 65 години.

Тяхната задача
Да придават завършеност на прическата, като фиксират отделни кичури или цялата коса.

Начин на употреба
Ще постигнете максимална естественост, ако нанесете лака от разстояние 25 - 30 см. Направите ли това на 15 см от главата, прическата ще изглежда по-отчетливо структурирана. В случай че желаете да увеличите визуално обема й, поставете малко лак и в корените.

Пяната

За кого е предназначена?
Напоследък тя е най-популярното средство за стилизиране сред жените от всички възрасти.

Нейната задача
Увеличава обема на косата, улеснява оформянето й с четка, фиксира гъвкаво прическата, помага за дисциплинирането на отделни „непослушни" кичури.

Начин на употреба
По правило пяната се нанася върху влажна коса, преди да се пристъпи към изсушаването й с четка и сешоар. Понякога може да се постави и върху суха и тогава прическата се моделира с пръсти. Сложете в дланта си количество колкото портокал - за дълга коса, и колкото мандарина - за къса. С ръце, а още по-добре с гребен разпределете пяната равномерно и навсякъде.
* Винаги започвайте да се сушите от тила, при което можете да се наведете напред. После преминавайте постепенно нагоре и завършвайте с бретона. Излишно е да се казва, че само добрият фризьор е в състояние да оформи майсторски косата ви, но има случаи, в които се налага да се справите и сами.
* За да изглежда прическата ви по-обемна, повдигайте кичурите с пръсти и насочвайте топлата струя на сешоара към корените.
* Късата коса може да бъде стилизирана само чрез намачкване с пръсти.
* Ако искате да се радвате на пищни къдрици, сложете пяна, навийте се на самозалепващи ролки и изчакайте косата си да изсъхне на стайна температура.

Гелът

За кого е предназначен?
Харесват го най-вече младите хора от двата пола.

Неговата задача
Служи за бързо моделиране, гарантира продължителна и силна фиксация. Прилага се както при създаване на разрошени, така и на пригладени прически, за скулптиране на отделни кичури или краища.

Начин на употреба
В зависимост от търсения резултат малко количество от продукта - колкото вишна или грахово зърно, се разтрива между дланите и с края на пръстите се нанася върху суха коса. Понякога се слага и на влажна, за да се постигне т. нар. мокър ефект.

Автор: Татяна Стоянова

Представяме Ви:

Вярвате ли в себе си?

Някои oт нас се раждат с огромна вяра в собствените сили и възможности, други си я изграждат, въпреки че не им е лесно, трети пък изобщо не ценят себе си и си патят от това. Ще можете да разберете как...

Пареото - хит на плажа

Eто че лятото дойде, а с него и дългоочаквания отпуск на море. Какво да сложите в куфара? Разбира се, аксесоарите за плаж, но и нещо което ще е подходящо за вечерно плажно парти и разходка по брега. Д...

През лятото – с безупречни ходила

Посрещаме и прекарваме целия топъл сезон боси. Ходилата ни се потят, подуват се и се нараняват от контакта „на голо” с чехлите и сандалите, а за да защити ставите и сухожилията, кожата ни се изхитрява...

Билки изглаждат бръчките по лицето и шията

Кожата е много важна част от тялото. Тя го покрива и защитава от външни увреждания, чрез нея се извършва обмяната на веществата, отчасти дишането, изхвърлят се токсините чрез изпотяването, участва въ...

Начало