Козметични рецепти » Мъжът, за когото мечтаете

 Мъжът, за когото мечтаете

Напоследък имате чувството, че подходящи за вас мъже просто няма: или вече не се раждат, или са били „присвоени" от други жени точно под носа ви. Може и да е така, но я си помислете дали знаете какво търсите и от какъв партньор имате нужда. Защото светът наоколо е пренаселен от груби имитации на прекрасния принц и вие невинаги успявате да разпознаете истинския. Искате да избегнете разочарованията, погрешните стъпки, сълзите и прочее? Тогава ще се наложи доста да се потрудите. Естествено - над себе си.

Честността е най-добрата политика с другите

Не навирайте никому в носа своята независимост и самодостатъчност. Не се преструвайте, че не изпитвате необходимост от близък човек, споделяйте желанието си да откриете своята половинка. Нищо не ви пречи и да помолите най-близките приятели да потърсят сред познатите си някой, който евентуално ще ви допадне, и после да ви организират среща.

Със себе си

Най-много от всичко на света на вас ви се иска да се запознаете с добър, почтен, грижовен, нежен и умен мъж, притежаващ силно развито чувство за отговорност, който ще бъде до вас и в трудни, и в хубави моменти? Ако сте в състояние да признаете пред себе си, че преследвате щастието, това съвсем не означава, че сте някоя неудачница, останала незабелязана от силния пол. Честни със себе си са само зрелите и мъдри хора. Такива като вас.

Самоанализ

Докато не проумеете своята най-съкровена същност, не установите какво точно ви е нужно, за да сте щастлива, и какво място в живота ви ще има потенциалният партньор, вие надали ще го намерите. За да ви е по-лесно, вслушайте се в съвета на психолозите. Вземете лист хартия, нарисувайте кръг върху него и на око го разделете на сектори. Един от тях трябва да съответства на значението, което придавате на кариерата, друг - на мъжа на мечтите ви, трети - на развлеченията и хобитата, четвърти - на приятелските връзки и т. н. Това елементарно нагледно пособие ще ви помогне да погледнете на себе си някак отстрани и да осъзнаете житейските си приоритети.

Какъв партньор търсите?

Решете сама за себе си кои мъжки качества са най-важни за вас, кои недостатъци няма да търпите и с кои можете да направите компромис. Ако все още не сте наясно с идеала си, отново вземете лист и го разграфете на три колонки. После ги попълнете в зависимост от значението, което отдавате на едно или друго качество. Запомнете приблизителното описание на хипотетичния партньор, но не „зацикляйте" на него, т. е. бъдете готова да коригирате рейтинга си в зависимост от конкретните обстоятелства.

Превърнете миналото в съюзник

Всички до един - гаджета от ученическите години, житейски партньори и съпрузи, са ви изоставяли, затова на вас ви се струва, че страданието и болката са неделима част от любовните романи. Наистина, няма човек, който да не носи на раменете си печален товар от разочарования, но това не означава, че трябва да позволяваме на някогашните страхове и на създадените от самите нас стереотипи да ни тровят живота. По-добре да ги превърнем в свои съюзници!
За начало се опитайте да извлечете поука от допуснатите досега грешки. Опишете на хартия ситуациите, в които сте се чувствала недоволна, нещастна, обидена. Анализирайте внимателно и последните си интимни връзки. А забележите ли нещо общо между тях, например тотално разминаване в ценностната система или ревност, осъзнайте какво трябва да промените в себе си, за да избегнете повторението на същия сценарий и в обозримо, и в по-далечно бъдеще.

Край на клишетата

Няма начин един хубав ден да не установите, че понятията „красив и богат" не означават непременно „нежен, добър, умен, отговорен" - напълно възможно е мъжът, който ще ви направи истински щастлива, да прилича повече на заклет експерт-счетоводител, отколкото на супермен. Нищо чудно и да осъзнаете, че ужасяващото ви бедствие, наречено „плешивост", рано или късно спохожда почти всички представители на силния пол.

Обичайте... себе си

Трябва да овладеете това изкуство, дори ако за целта се налага по пътя към работата или към къщи непрекъснато да си повтаряте наум: „Аз съм най-привлекателната личност на света!" Не харесвате формата на носа си? Погледнете на себе си с очите на влюбен мъж и се заставете да я заобичате. Нещо повече, внушете си, че именно в него е съсредоточен целият ви чар. Та нима Дженифър Лопес не превърна твърде пищните си задни части в единица мярка за сексапил?

Излезте навън

Ако си седите вкъщи, няма да имате ни най-малък шанс да откриете мъжа на мечтите си, затова приемайте всички покани, без значение дали са за коктейл, или за събрание на съкооператорите. Не се отказвайте от нито един повод за общуване - така ще увеличите шанса си да срещнете своята съдба в лицето на някой впечатляващ екземпляр от противоположния пол. А за целта, когато сте сред хора, не стойте настрани, но и не се натрапвайте. Просто бъдете такава, каквато сте, и контактувайте само с тези, които са ви интересни.

Нещо ново

Когато човек се радва на нови усещания, срещи и впечатления, неговото настроение веднага се предава на околните. Ето защо, препоръчват психолозите, докато търсите Прекрасния принц, вие трябва да се заемете с нещо, което никога досега не сте правила - да танцувате салса, да отглеждате бонзаи, да си вземете хамстер, да тръгнете на дълги походи в планината. Каквото и да изберете, животът ви със сигурност ще стане много по-интересен.

Преследвайте успеха

Не се отчайвайте, ако все още не сте достигнала върховете на кариерата си. Всъщност областта на изява тук няма значение, от вас просто се иска да бъдете най-добрата в това, което правите. Каквото и да е то! Успехът засилва сексуалната привлекателност, придава по-голяма увереност в себе си, привлича като магнит силния пол.

Отклонение от маршрута

Всеки ден отивате на работа по едни и същи улици, пазарувате от един и същ магазин. Сложете край на всичко това, т. е. сменете пътя, изминавайте пеша разстоянието между две спирки, правете покупките си в центъра. Ще постигнете поне две неща: първо, ще се отървете от скуката, второ - кой знае, може да се окаже, че мъжът на вашите мечти вече трета година върви по съседната улица.

Учете се от чуждите грешки

Смятате, че сте натрупала предостатъчно печален опит? Дори да е така, продължавайте да си вземате поука от грешките на вашите приятелки, от историите, разказани в мъдри книги или достоверни филми. Можете да се опитате и да влезете в кожата на любимата си многострадална героиня и да си дадете сметка как ще се държите на нейно място. Трябва обаче да бъдете пределно искрена в констатациите си - само тогава шансът да не повторите нечии чужди грешки ще бъде налице.

Искайте повече и повече

Забравете огромната глупост, която гласи: „Скромността краси човека." Животът е твърде кратък, за да се задоволяваме с малко и да прекарваме дните си в съжаления за пропуснатите възможности.
Така че, помнете: вие заслужавате само най-хубавото, затова се отървете от старите си дрехи - те ви загрозяват, не водете скучни разговори, които ви е неудобно да прекратите, не гледайте до края глупави филми, понеже ви е страх да вдигнете на крака няколко човека, за да излезете от кинозалата. Изхвърлете от живота си всичко „от втора ръка", за да освободите място за най-доброто, в това число и за най-достойния за вас мъж.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Красотата ни - къде грешим!

Рициновото масло удължава миглите, пастата за зъби помага при херпеси, за да блести косата, тя трябва да се четка по сто пъти на ден... Всички тези средства и начини за разкрасяване са много стари, но...

Светкавично разкрасяване за празника

В България съществува обичай Новата Година да посрещнем на тежки трапези и с повечко ястия. Но питате ли домакините как успяват хем да наготвят яденето, хем да изглеждат с безупречен външен вид след к...

На колко сте години?

И девойките, и жените, и даже белокосите баби крият упорито отговора на този коварен въпрос. Но каквито и хитрости да прилагат, за да го избегнат, околните неминуемо си съставят определено мнение за т...

Козметиката – колко трае

Колко приятно (и полезно!) е да изхвърлиш всичко ненужно от дома си, без значение дали става дума за вещи, дрехи, козметика. Особено козметика, която може да ни навреди доста, използваме ли я, след ка...

Начало