Козметични рецепти » Красива шия – как да я запазим

 Красива шия – как да я запазим

Нейната кожа е толкова нежна и толкова податлива на силата на земното притегляне, че ако не се отнасяме с нужното внимание, годините ще ни проличат безмилостно рано.

Създайте си полезни навици

За шията си трябва да се грижим точно така, както и за лицето, въпреки че епидермисът, който я покрива, се изсушава много по-бързо, тъй като постоянно се трие в дрехите. Точно по тази причина шията ни се нуждае от редовно ексфолиране, което ще я освободи от мъртвите клетки, ще стимулира кожата и ще позволи на активните съставки от козметичните продукти да проникнат по-добре и в дълбочина. Не са за пренебрегване и базисните грижи, които включват нанасяне на хидратиращ крем сутрин и подхранващ вечер. През лятото пък непременно трябва да използвате и средства с противослънчев филтър.

Правилната стойка

Вгледайте се в балерините и топмоделите - те знаят как да държат главите си добре изправени, така че шията им да изглежда по-дълга и грациозна, а от двойна брадичка да няма следа. На всичко отгоре правилната стойка предпазва и от болки в тила. Какво още трябва да предприемете?
* Преценете добре разстоянието, на което се намира екранът на компютъра ви - той трябва да е разположен така, че да не ви кара да се навеждате напред.
* Постарайте се огледалото за обратно виждане в автомобила ви да е малко по-нависоко от необходимото. По този начин ще сте принудени да източвате глава, когато искате да погледнете в него, и несъзнателно ще правите една много полезна за мускулите на шията гимнастика.
* Не четете в леглото, а ако все пак не можете да заспите без книга, използвайте не много висока възглавница, за да избегнете появата на бръчки.
* Правете упражнения за заздравяване на раменния пояс и гръбначния стълб, та нали именно те „носят" шията.

Козметиката

Дори бръчките вече да са се настанили на шията ви, не е късно да се реагира с подходящи за случая кремове, които едновременно изглаждат епидермиса и го хидратират. Слагат се сутрин и вечер в посока от брадичката към деколтето, а за по-голям ефект могат предварително да се затоплят в длан. Много е важно при нанасянето на крема да не разтягате кожата си и непременно да завършите процедурата с леки потупвания.

Двойната брадичка

Тя най-често е следствие на натрупването на излишни килограми, но може да се дължи и на лош лимфен дренаж или пък да ви е по наследство. За да поправите положението, прибегнете до възможностите на самомасажа. Като начало се намажете с крем, после:
* Седнете с наведена надолу глава и кръстосайте длани отпред на шията си. 15 секунди.
* Отпуснете ръце и кръстосайте отново длани, но този път отзад на врата. 15 секунди.
* Сложете лакти на коленете си и отпуснете глава в шепите си. 15 секунди.

Малко гимнастика

Изходна позиция
Застанете пред огледалото с изправен гръб, спокойно отпуснати рамене и погледнете право напред. Всяко от упражненията се прави по 5 пъти.
1. За гъвкавост
Завъртете главата си първо надясно, после наляво. Всеки път задържайте позата за 10 секунди. След това наклонете глава към едното и към другото рамо.
2. За тонизиране и стягане
Накарайте мускулите на шията си да заработят интензивно, като произнасяте отчетливо А, Е, И, О, У, разтягайки максимално устни.

Автор: Лиляна Апостолова

Представяме Ви:

Събуждането като ритуал

Силно кафе, любима музика, новините от радиото или студен душ - различни хора, различни начини за ободряване сутрин. Не всички обаче са достатъчно ефикасни, а и, от друга страна, ако не сте се наспали...

Косата в критичните моменти от живота

След раждането Много млади майки се оплакват от косопад, който се дължи на рязка промяна в хормоналното ниво, настъпваща непосредствено след появата на бебето. Докато нещата се нормализират, коса...

Проблемните коси не бива да ви отчайват

Според фризьорите няма жена, която да харесва косата си и да е напълно доволна от нея. Къдриците трудно се отдават на оформяне в прическа, правите кичури пък прилепват към главата без следа от какъвто...

Не ме бива в гримирането!?

Много от нас не се осмеляват да сложат дори нищожно количество грим върху лицето си, защото не знаят как и се боят, че вместо да се разхубавят, ще постигнат точно обратния ефект. От друга страна...

Начало