Козметични рецепти » Самомасаж срещу целулита

 Самомасаж срещу целулита

Освен с разумна диета и редовно физическо натоварване ние можем да се преборим с целулита и посредством самомасаж, който ще ни отнеме само няколко минути.

Започнете с ходилата

Седнете, поставете ходилото на десния крак върху лявото коляно със свод, обърнат към вас. Масажирайте кръгово с палци в посока от петата към пръстите. Упражнявайте по-силен натиск върху местата, където усещате болка. По 1 минута за всеки крак.

Преминете към корема

Легнете и се отпуснете. Плъзгайте длан по корема си като следвате посоката на часовниковата стрелка. По този начин ще активизирате и дейността на стомашно-чревния тракт, и лимфния дренаж, при това в дълбочина. 1 минута.

Работа върху краката

Седнете на пода, сгънете леко крака и започнете да масажирате задната част на прасците си от кокалчетата на глезена до коляното. Пръстите на ръцете са изпънати и извършват кръгообразни движения. Три пъти по 2 минути за всеки крак.

Идва ред на бедрата

Изправете се, обхванете с ръце коляното си и започнете да упражнявате ритмичен натиск с длани, изкачвайки се постепенно към ханша. 1 минута за всеки крак. Следват пощипвания отново от коляното нагоре, като с пръстите се захващат по 3 см кожа отвън, а после и отвътре на бедрата. По 1 минута от всяка страна.

Важно!
За да постигнете бързи и трайни резултати, съчетайте масажа с някой от многобройните кремове за стопяване на мазнините, които се предлагат на пазара.

Автор: Стела Златева

Представяме Ви:

Обичай себе си!

Още от детството си започваме да трупаме в едно местенце от паметта си отрицателните погледи и недоброжелателните изказвания по наш адрес. И постепенно те се превръщат във втора природа, в екран, скри...

Какви чанти са модерни?

Много модни ревюта през 2010 г. са потопени в атмосферата на миналия век. Hermes представи буквално римейк на британската мода от 60-те години. Марк Якобс през тази година беше вдъхновен от образ...

Правила за блондинки

Известният френски стилист Франк Авогарди има опрелени предпочитания към блондинките. И тъй като знае колко много грижи трябва да се полагат за русата коса, дава няколко разумни съвета на жените, реши...

Неотразимият бюст – как да го постигнем?

Открай време жените, осъзнавайки добре какво въздействие оказва бюстът им върху противоположния пол, са се стремили да му придадат по-пищен и съблазнителен вид. И днес много еви продължават да се пита...

Начало