Продукти:
• 1 кг вишни
• 1,25 кг захар
• 1 ч.л. лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Изчистваме плода от костилките като внимаваме да не го нараним.
В съда, в който ще варим сладкото, нареждаме ред вишни, ред захар и оставяме да престои едно денонощие. Докато варим сладкото потупваме пяната с решетеста лъжица, за да не прелее. След като се уверим, че сиропът е готов, добавяме лимонената киселина и след 2 мин сваляме съда от огъня.
Разклащаме съда, за да се събере пяната в средата, отпенваме и след като изстине насипваме сладкото в буркани. Затваряме бурканите след едно денонощие. Съхраняваме ги на сухо и хладно място.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...