Продукти:
• 1 кг смокини
• 1 кг захар
• 1 ч.ч. вода
• 1 ч.л. лимонтузу
Начин на приготвяне:
Обелваме внимателно плодовете, така че да не се разкъсат. Наръсваме със захарта и оставяме да престоят 30 мин. Добавяме водата и варим на силен котлон, като потупваме с опакото на лъжицата, за да не изкипи сладкото. От време на време обираме пяната.
Намаляме котлона и продължаваме да варим до пълна готовност. Няколко минути преди да свалим от котлона, прибавяме разреденото в малко вода лимонтузу. Наливаме сладкото в затоплени буркани, но не го затваряме веднага. По желание може да стелиризираме 5 мин.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...