Продукти:
• на 1 кг дренки – 500 г захар и 2-3 г лимонтозу
Начин на приготвяне:
Избираме добре узрели дренки, заливаме ги с толкова вряла вода, колкото да се покрият и варим до омекване. На следващия ден прецеждаме сока и прибавяме захарта.
Варим сиропа на силен котлон, докато се сгъсти. Малко преди да свалим от котлона прибавяме размитото в 1 с.л. гореща вода лимонтузу.
Разливаме желето в бурканите, докато е още топло и веднага затваряме.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...