Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г картофи
• 3 домата
• 30 г краве масло
• 1 корен магданоз
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1/2 с.л. брашно
• 1 л вода
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите на кубчета и ги сваряваме в подсолената вода заедно с магданозения корен.
Размиваме брашното с прясното мляко, смесваме с настърганите домати и прибавяме към супата. Опитваме на сол и варим още 10-15 мин.
Готовата супа подправяме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...