Продукти: (за 4-5 порции)
• 4 картофа
• 2 моркова
• 1 глава червен лук
• 1 малка червена чушка
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 1 к.ч. сметана
• 1 л зеленчуков бульон
• 3 с.л. царевица от консерва
• 3 с.л. грах от консерва
• 1 с.л. брашно
• 1/2 ч.л. сос “Уорчестър”
• 1/2 ч.л. “Вегета”
• 1 връзка магданоз
• 1 щипка лют червен пипер
• 1 щипка пресен босилек
• 60 г краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в по-голямата част от маслото и малко вода. Последователно добавяме нарязаните чушка и моркови, а след 5 мин – нарязаните на кубчета картофи. Постепенно наливаме затопления бульон.
В останалото масло запържваме брашното, размито с малко вода, и при непрекъснато бъркане го сипваме в супата. Прибавяме сметаната, царевицата и граха.
Наливаме соса в супата и овкусяваме. Отстраняваме от огъня и поръсваме с магданоз и босилек.
При сервирането във всяка купа слагаме по малко от кашкавала.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...