Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг свинско месо от бута
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 парче целина
• 6 с.л. свинска мас
• 1,5 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• 10-12 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме месото. Подсушаваме го и го запържваме в 4 с.л. мас. Прибавяме нарязаните на тънки филийки лук, морков и целина и също ги запържваме. След това наливаме 2 ч.ч. гореща вода и варим, докато месото почти омекне.
Запържваме леко препеченото брашно в останалата мас. Прибавяме доматеното пюре и също го запържваме. Разреждаме запръжката със соса, в който е вряло месото. Ако е необходимо, доливаме малко вода. Посоляваме на вкус и прибавяме дафиновия лист и зрънцата черен пипер.
Слагаме месото и доваряваме ястието на тих огън, като внимаваме да остане с гъстичък сос. Преди сервиране изваждаме месото и го нарязваме на филии, които разпределяме по чиниите. Прецеждаме соса, оставяме го да заври и го изсипваме върху месото.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...