Кулинарни рецепти » Агнешко с гъби

 Агнешко с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 1,5 кг агнешки бут
• 500 г пресни гъби
• 2 с.л. брашно
• 250 г домати
• 150 г краве масло
• 100 г лук
• 2 люти чушки /по желание/
• черен пипер на зърна, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме бута и го почистваме от ципите и сухожилията. Измиваме го, нарязваме го на порции и го слагаме в глинен съд. Заливаме с 1 1/2 ч.ч. топла вода, посоляваме, прибавяме 50 г масло, лютите чушки и няколко зърна черен пипер, захлупваме плътно съда и задушаваме на слаб огън до омекване на месото.

Почистваме и измиваме гъбите. Нарязваме ги на ивички и ги варим в подсолена вода.

На слаб огън в 50 г масло и малко вода задушаваме до златисто оцветяване ситно нарязания лук. След това прибавяме към него обелените и настъргани домати.

В останалото масло запържваме до златисто оцветяване брашното и прибавяме към него соса от лука и доматите, а също така - сварените гъби. Разреждаме с 1 ч.ч. от бульона, в който сме варири месото. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и варим на тих огън, докато се посгъсти.

С така приготвения сос, заливаме разпределеното в 4 чинии месо. Сервираме ястието, поръсено със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало