Продукти:
• 400 г брашно
• 4 яйца
• 150 г краве масло
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 200 г сирене
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.л. ким
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата и прибавяме към тях киселото мляко с разтворената в него сода, натрошеното сирене и разтопената мазнина. Разбъркваме и постепенно сипваме брашното.
Забъркваме не много гъсто тесто и го изсипваме в намаслена тавичка. Поръсваме отгоре с ким и печем тутманика в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...