Продукти: (за 5-6 порции)
• 250-300 г киселец
• 2 моркова
• половин глава целина
• 1 глава лук
• 2-3 корена от магданоз
• 4 с.л. краве масло
• 2 с.л. брашно
• 5-6 рохко сварени яйца
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите, целината, лука и магданозените корени на дребно и ги варим в подсолена вода.
Когато почти се сварят, прибавяме киселеца. Варим още 15-20 мин и пасираме сместа.
Приготвяме запръжка от маслото и брашното, разреждаме я с малко от отцедения зеленчуков бульон и я прибавяме към пасираната смес. Наливаме такова количество вряла вода, че да получим супа с гъстотата на боза. Посоляваме и варим още 5-6 мин.
Поднасяме супата поръсена с черен пипер и с по 1 рохко сварено яйце във всяка чиния.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...