Продукти: (за 4 порции)
• 250 г пилешка кайма
• 100 г брашно
• 1 щипка сол
• 2 яйца
• 250 мл прясно мляко
• 2 с.л. вода
• 25 г краве масло
• 1 скилидка чесън
• 1 по-голям морков
• 250 г праз /бялата част/
• 125 г гъби
• 175 г кисело мляко
• 1 с.л. нишесте
• 50 г мек кашкавал
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното и солта и правим “кладенче”. Сипваме вътре водата, млякото и леко разбитите със солта яйца. Замесваме тесто.
Загряваме олиото, прибавяме нарязания на ситно чесън, наситнения праз и нарязания на малки кубчета морков. Пържим малко и прибавяме пилешката кайма. Продължаваме да готвим още 5 мин. Добавяме наситнените гъби, пържим още 5 мин и подправяме с черен пипер. Разбъркваме нишестето и 4 с.л. кисело мляко и сипваме в плънката. Варим на умерен котлон 3-4 мин.
В намаслен тиган печем палачинките една по една само от едната страна. Слагаме от плънката върху изпечената страна и ги завиваме на стегнати рула. Редим палачинките в намаслена. Намазваме ги отгоре с останалото кисело мляко и наръсваме с настъргания кашкавал. Печем 30 мин на 200°.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...